SIMPLE PRESENT TENSE ( ACTIVE-PASSIVE)
Hello Everybody!
Welcome back to my blog.In this post I want to post my task from my English teacher,because she want to me to send this task to my blog.
1. Indonesia needs many powerful young men
answer : many powerful young man are needed by Indonesia.
2. She posts the story every day
answer : the story she
posted every day
3. The teacher teaches English once a wee
answer : once a week
is taught by an English teacher
4. We do exercise every day
answer : we are
exercised every day
5. The professors plant the rice at the top of the buillding
answer : the rice is planted at the top of the building by the professors
SIMPLE PAST TENSE ( PASSIVE - ACTIVE )
1.The student created the blogs yesterday
answer : the blogs were created by the student yesterday.
2.The principal told the students to be good students
answer : the student were told to be a good students by the principal.
3. Many singers sang the song
answer : the song was
sung by many singers
4. She typed the letter last night
answer : the letter
was typed last night by her
5. We left the gate open
answer ; the gate was
left open for us
Great job pril!!
BalasHapusThanks for the lesson
BalasHapusSo informative
BalasHapusGood👍
BalasHapus